ESZA
Bemutatkozás
50677
page-template-default,page,page-id-50677,cookies-not-set,eltd-core-1.1.3,borderland-child-child-theme-ver-1.0.0,borderland-theme-ver-2.2,ajax_fade,page_not_loaded,boxed,smooth_scroll,grid_1300, vertical_menu_with_scroll,wpb-js-composer js-comp-ver-6.3.0,vc_responsive
 
Bemutatkozás

Gyöngyöshalászi Széchenyi István Általános Iskola

Custom Image

A Gyöngyöshalászi Széchenyi István Általános Iskola Gyöngyöstől 5 km-re, Gyöngyöshalászon, csendes, nyugodt környezetben, családias légkörével várja diákjait. Az iskola 1960 óta működik ebben az épületben, mely mai formáját 1984-re nyerte el. Az iskola fenntartója és működtetője 2013 óta a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ Gyöngyösi Tankerülete. Az iskola alapítványa, a „Segítő Kezekkel a Gyöngyöshalászi Gyermekekért” Alapítvány célja az iskola tanulóinak támogatása eszközbeszerzésekkel, versenyek nevezési díjának átvállalásával.

Az iskolában különösen nagy hangsúlyt kap a magyar irodalom és nyelvtan, a matematika tantárgyak oktatása. Tehetségfejlesztő és felzárkóztató foglalkozások segítik az egyéni képességek kibontakozását. Változatos szakkörök, sportolási lehetőségek kínálnak tartalmas délutáni elfoglaltságot a diákoknak (rajz és angol szakkör, atlétika, birkózás, aerobic). Az alsó tagozatos gyerekek napközis ellátást, a felső tagozatosak tanulószobát igényelhetnek.

Az iskola célkitűzései között szerepel a környezettudatos és az egészséges életmódra nevelés. Az elmúlt két évben egy uniós pályázatnak köszönhetően számtalan program valósult meg: ökonap, egészségnapok, közlekedési napok, sítáborok, nyári táborok, múzeumpedagógiai foglalkozások, tömegsport foglalkozások, valamint jelentős mértékű eszközbeszerzés történt az informatika, a matematika és a biológia tantárgyak oktatásának, a tananyag elsajátításának sikeressége érdekében.

Az iskola fontos szerepet tölt be a község életében is: jelentős részt vállal az ünnepi megemlékezések, hagyományőrző programok szervezésében és jó kapcsolatot ápol a helyi önkormányzattal, civil szervezetekkel.